gyula 68 Creative Commons License 2008.02.04 0 0 30
Üdv. mindenkinek! Nem tudom nem unalmas-e de könyvet lehetne irni a témából! Igy utólag visszatekintve azt a rengeteg értelmetlen eseményt amit meg kellett csinálni!!! Csak röviden: 59 nov.ben be von. Kemény egésznapos kiképzés .Áprilsban eltáv szom.-hétfö reggel-6.ig Utána csak szept. ben eltáv. Két év alatt 5x voltam otthon 1hetet adtak édesanyám temetésékor azt is meg kellet hosszabitani nagy utánjárással mert 1nap még kellett! A leszerelés nov.ben lett volna de mivel a kubai balhé kitört (a rakéta ügy!) bizonytalan időre elhalasztották a leszerelést! Képzelhetitek milyen volt a hangulat!A mi ütegünknél a 100-bol csak 12en maradtunk 11-en Bp XVI.ker. ben lakók én is! A többiek mivel mi iskola voltunk fél év után elkerültek éles objektumokba ! Na ott asztán a két váltás miatt a hazamenés??? Az itt maradt 12 fő oktatta az új bevonulókat 6 hónap és jött a követzö !Ami a kiképzést illeti az maga a csoda! Talán 5-6an voltunk akinek köze volt az elektromossághoz ( én vill, szer voltam!) a többi szakács stb. azilyen állományt kellett megtanitani a kabin kezelésére!!!Ami szakaszunk K kabinos volt semmi látnivaló benn csak a több száz elekton cső nyomta a meleget rendesen! Mellettünk szorsan a forgó lokátor meg a két aggregátor kabin iszonyatos berregéssel! A széleken meg a kilövő álványok szegények még mi a meleg kabinban okítottunk ők kint álltak és gyakorolták a rak . fel-le pakolását! Mi meg a nagy melegtől meg elaludtunk és jól kiképeztük magunkat mivel a tisztek ki tudta hol zsugásztak?Volt imitált cél elfogás tüz győzelem!!!Mivel ezt az eszközt akkor telepítették Mo. ra még sok külön álló kabinból állt amik rengeteg kábellel voltak összekötve egymással.Ebböl volt a rengeteg balhé!!Eleinte szétszedés menet a zil vontatóval 2-3 kör a kb 100x100as placcon vissza minden csatlakozás vagy 30-40 már nem emlékszem és próba!! Na itt volt a balhé semmi nem müködött 1 hétig örjöngtek a tisztek! Utána már csak papiron volt település!!! A késöbbi egységek már egybe voltak a mi k és az i kabin így kissebb volt a hiba lehetőség! Mi nem voltunk Szu.ban éles lövészeten csak akik elkerültek az iskolárol éles objektumokba de utóbb megtudtuk nem is volt baj erre már utalt valaki elöttem is!Leszerelés december végén!! Hát ennyi fért bele röviden!! Elnézést ha sokat irtam ! Üdv. Gyula bácsi!