Hm, érdekes. Nem hallottam még erről a játszótérről. De ahogy megmnéztem a kis videófilmet, eszembe juttatott valamit. Egy boltban dolgozok, ahol csillárokat is árulunk. A csillárokra spárgára kötött árcímkét szoktunk tenni, hogy jól látszódjon az ára. Volt egy csillár, ami elég ronda lehetett, mert hónapokig ott lógott azon a helyen, nem akarta megvanni senki. Mindegy, nem is ez a lényeg. hanem az, hogy scak ennek az egy csillárnak nagyon sokszor mozgott ez a rákötözött függőcímkéje. Maga a csillár mozdulatlanul állt, csak az árcímke táncolt a madzagon. Az érdekesség az volt, hogy hónapokon keresztül, de a közvetlenül mellette lévő csillárok címkéje meg telejsen mozdulatlanul állt. Elméletileg légáramlás nem mozgathatta, mivel minden ablaktól, ajtótűál távol esett, így a huzat kizárva. Nomeg akkor sem adott volna magyarázatot arra, hogy a mellette lévők miért nem mozogtak. A mellette lévő csillárok időről időre elkeltek, újak kerültek mellé, de azok címkéje mindig mozdulatlan volt. Volt, amikor én is odamentem, kézzel megállítottam, de pár órával később azt láttam, hogy ismét a megszokott módon himbálózott a címke.
Végül nem jutottunk eredményre, hogy mi mozgatta, el is adtuk. Viszont érdekes, hogy a helyére került másik csillár címkéje nem mozgott.
Számomra elfogadott dolgok a paranormális tevékenységek, ezért kézenfekvő lett volna arra gondolnom, hogy itt is ez állt a háttérben. De én inkább más magyarázatot tartok elfogadhatónak, ami lehet, hogy a hinta esetében is megálná a helyét, ámbár bonyolítja a helyzetet, hogy ez kint van a szabadban.
Szóval én arra gondoltam, hogy a címként a légáramlás mozgatja. Hoygan? Úgy, hogy a hideg-meleg levegő fajsújkülönbsége miatt egy lezárt épületebn belül is van némi mozgás. Namármost, ez a légmozgás, ami adódhat abból, hogy besüt anap és egyes helyeken fölmelegszik a levegő, az elindul fölfelé, légmozgást idéz elő. A felszállt meleg levegő helyére hidegebb áramlik és emiatt ideális esetben egy folyamatos légáramlás keletkezhet. De akkor miért csak egy címke mozgott? Talán azért, mert a bolt helyiségében a berendezéesek, áruk elhelyezkedése miatt egy olyan speciális légáramlás jöhetett létre, ami szűk helyre korlátozódik. Gondoljunk csak a Golf áramlásra. Az is a hataélmas óceán nagyon kicsi területére korlátozódik, ráadásul az áramlás iránya, útvonala mindig azonos. És éppen ez magyarázhatja azt is, hogy amikor a csillárt eladtuk és másik került a helyére, annak miért nem mozgott a címkéje. Az újnak valószínűleg vegy feljebb, vagy lejjebb volt a címkéje, amibe a gyenge légáramlat nem tudott belekapaszkodni és nem tudta mozgásba hozni.