zsuri Creative Commons License 2008.02.01 0 0 1338
Ismeritek ezt?

www.aredvd.de

Elég jó review oldal, mind gyártótól mind technológiától független(nek tünik) - németül. A tv teszteket a HardwareFlachbildschirme alatt kell keresni.

Már a Pana TH42PV60 is nagyon jó eredményt ért el: az árához képest nagyon jó teljesítmény pár kisebb hibával.

A TH42PV71-röl pedig áradoznak, egyes kritériumokban szerintük még az általuk referenciának tekintett Pioneer PDP-427XA-en is túl tesz (képélesség, fekete "mélysége"). Persze másokban kicsit elmarad (pl. színgazdagság). A képélességével kapcsolatban egyébként egy magyar tesztben is azt olvastam, hogy HD jellel meghajtva szinte észrevehetetlen, hogy kisebb a felbontása, mint egy HD Ready LCD-nek. Söt, ezt magam is megerösíthetem, láttam HD Ready LCD mellett digitális HD müsort lejátszani: nem mondom, hogy közelröl nem volt látható némi különbség, de szinte elhanyagolható.

Összefoglalva: az egyes kritériumokban egyenként is jól (esetenként nagyon jól) szerepel , viszont telitalálat azoknak, akik mind analóg SD, mind digitális HD adásokat vegyesen szeretnének nézni (azaz nem akarnak rögtön és teljesen áttérni a digital - full HD világra). Mindkét "világban" létezik jobb, de ez a tv mindkettöt magas szinten teljesíti kedvezö áron. Szerintem a többségünk vmi ilyesmit keres.

Berakom a végsö konklúziót is:
"Telitalálat: a Panasonics TH-42PV71 új etalont állít fel a harmonikus, éles és részletekben gazdag képvisszaadás tekintetében. A grandiózus teszteredményben a kedvezö ár is nagy szerepet játszik" 2007.04.10

Elnézést a nem teljesen magyaros fordulatokért az idézetben. Az LCD tesztekre még nem jutott idöm, de ezek után vmi nagyon szuper LCD-t kellene találnom nagyon kedvezö áron, hogy megváltoztassam a döntésem: TH42PV70.