Törölt nick Creative Commons License 2008.02.01 0 0 499

A CBC honlapján 2007. szeptember 17-én jelent meg:

"Canada must move to lift visa requirements on new European Union member states or face possible retaliatory steps, the European Commission is expected to warn Tuesday.  In a report to be presented to EU interior ministers, the EU executive is expected to call on Canada to allow at least one more EU country to enjoy visa-free travel by the end of the year, and show tangible progress in abolishing the visa regime for the others in the first half of next year."

A fentiek szerint, Kanada egyelőre "teljesitette a tervet". 2007 végéig két EU tagállamnak is vizummentességet adott.  Akkor még az van hátra, hogy Kanada a 2008. év első felében "látható előrelépést tegyen a vizum rendszer eltörléséért". És ahogy a szövetségi kormányt ismerem, nem fogják elkapkodni! Tehát én úgy gondolom hogy júliusig dől el, hogy Kanada "szót fogad" az EU-nak, vagy sem.

Ezen kivül, érdekességképpen irom, hogy két nappal ezelőtt a Brit Kolumbia tartományi kormány egy közleményt tett közzé: a Fülöp szigeti kormánnyal egy egyezményt irtak alá arról, hogy a két kormány együttmüködik a nemzetközi munkaerőtoborzás terén. Brit Kolumbiának évente legalább 30 ezer szakképzett dolgozót kell idehozni ahhoz, hogy a jelenlegi és előrejelzett munkaerőhiányt ellensúlyozni tudják - ezt csak bevándorlással ill. külföldi munkavállalókkal tudják majd megoldani. Turizmus, vendéglátás, épitkezés és kiskereskedelem területen engednek be majd Fülöp szigetieket. Ezért az egyezményért a Fülöp szigeti kormány már több mint 30 éve lobbyzott!

Engem inkább az dühit hogy nyilvánvaló munkaerőhiány van, nemcsak BC-ben, de Albertában is, és mégis olyan nehézkes a bevándorlás és munkavállalás intézése.

Előzmény: Törölt nick (498)