Jóreggelt!
Éppen ihletet kerestem, mi legyen a maradék bableves után. Tojásos galus jó lesz!
Parajpudig (a Gasztronómiai utazás Franciaország fejezetéből)
3 ek vaj
1/2 fej vöröshagyma apróra vágva
3 ek liszt
1,5 dl tejszín
1 dl tej
3 tojás kettéválasztva, fehérje felverve
1/2 kg friss, vagy 1 doboz mirelit paraj
só, bors, szerecsendió
Ha a paraj nyers, sós víben megfőzzük, lecsurgatjuk és apróra vágjuk. Ha mirelit, kiolvasztjuk, és hagyjuk a levét kicsurogni.
Olvasztott vajban üvegesre pároljuk a hagymát, rászórjuk a lisztet, megkevergetjük és felöntjük a tejjel és tejszínnel. A tőzről levéve hozzáadjuk a felvert tojássárgákat, visszatesszük a tűzre és 1 percig kevergetve főzzük. Ismét levesszük, hozzáadjuk a parajt, a fűszereket és a tojáshabot.
Kivajazott, kilisztezett pudingformába öntjük, ezt meleg vizes lábosba állítjuk, majd langyos sütőben 40-50 percig melegítjük.
Kiborítjuk a formából, és gombamártással tálaljuk.
Megjegyzés: sose próbáltam ki, mert a népség hagyományosan, zsömlésen, fokhagymásan és bundáskenyeresen szereti a spenótot, viszont ennek hatására midig reszelek bele szerecsent, és bizony mondom néktek, hogy az jó.