miazmás Creative Commons License 2008.01.30 0 0 12
Megállónk következő állomása a Magyar Kung-fu Egyetem.

www.magyarkungfuegyetem.hu

Nos, az első benyomásra nem kell sokat várni, végre egy olyan honlap ahol aláfestő zenét hallani, ráadásul brutálisan el van találva.

Oktatnak Taijit, Hsing-I-t, Shaolin Quant, Modern Wushut és Bagua Zhangot. Mindjárt koppantam is, mert Hsing-I-nél megemlíti, hogy három lényegesebb stílusa létezik: Shan Xi, He-Bei és Honan. (erre vissza fogok olvasni, hogy máshol tettek-e erről említést, bár nem emlékszem)

Bagua Zhang, stílustörténet szintúgy.

Képek: Egy szimpatikus, fiatal srác ad ízelítőt a két stílusból egy elég tuti helyen, aki oktató lehet, mert az egyik képen a gyakorló fekete naci és fehér pólót visel.

Következő fül a honlapon „Az Egyetemről” címszó alatt legnagyobb megdöbbenésemre azzal kezdődik, hogy (basszus, nem lehet másolni a szöveget…-na nem ez a megdöbbenés tárgya..)

„Alapvető célunk egy hierarchikus rendszer nélküli iskola kialakítása. A rendszer működőképességének fenntartását az egymás iránti bizalomra alapozzuk. Ebben az iskolában mindenki egyenlő”

Hoppá…most venni kéne a fáradtságot és visszamenni ide: http://www.kungfuakademia.hu/gyik.php#q3 3. pont ALL IN, de ez a tuti: …az iskola nem ismeri a demokráciát…

Most nem azért, de én pl. úgy választanék, hogy : oktatás színvonala + csapat hangulata (még jó, hogy jókedv, humor) Na, nem mindenki egyforma utat javasol, az a lényeg. Meg itt nem beszélnek le a kínai mesterről, ha továbbolvasunk…[color]

Képek: Most komolyan ? Általában nem szoktam bedőlni az „ilyen volt-ilyen lett” fogyikapszula reklámoknak, de itt nem semmi munka volt.

Tábor téma képekkel: ezek a legjobb csapatépítő helyek és itt lehet talán a legtöbbet is fejlődni. (napi 3X-i edzés, kemény..) Kár, hogy egy évben csak 1 alkalommal van tábor, bár lehet, hogy nincs rá több igény..

Mester
!!! Nem is akármilyen eredményekkel. De asszem’ nem itt van a lényeg. Aki viselkedés problémás gyerekekkel szeretne foglalkozni lehet, hogy más lelkülettel nézi a világot, nem a lóvén keresztül.

Csikung itt is… az biztos az én hibám, de a csikung nekem nem több egy légzőgyakorlatnál. Szóval azzal még nem nyertek nehézsúlyú versenyt. Mindegy, hozzá tartozik a kung-fuhoz de sztem túl van dimenzionálva.

…és végül a humor témaköre. Igazság szerint ez tetszett a legjobban és itt is a „Megviágosodás” c. kép. Itt emberek vannak kifinomult humorérzékkel…és nem az „Om Mani Padme Hum”-ot nyomják all day long. Erről írtam korábban, ugye : ez a tábor feeling.

Ja, bocs. Majdnem kihagytam a tanfolyami oldalt. Tavaly szeptemberben indult utoljára hsing-I, taiji és wushu. Baguára úgy látszik nincsen kereslet.

Már csak azt nem értem, hogy a sok iskola összebeszél, hogy mindenki heti két edzést tart ? Mi van ha valakinek háromra lenne igénye...vagy négyre mert ráér.

Források: www.magyarkungfuegyetem.hu