szimizso1 Creative Commons License 2008.01.30 0 0 6560

Köszönöm a tippet! Igyekszem nem elfelejteni:-)

Ma délelött igyekeztem intenzív lelkiéletet élni a szétkapott lezlivel. A motor generál a gyárira sikeredett. Ezzel nagyon elégedett is vagyok. A dobrotor csapágyazás, és a gumibetét csere is teljesen hangtalan..... kivéve amikor megforgatom gyorsba a dobot. A szokásos "rettenetes" szélzaj üti meg a fülem. Viszont a csapágyas dülöngélős dübörgésnek már nyoma sincs! Viszont! A lassú kis motor bizony komoly búgást visz a hangfalba:-( Először azt hittem, hogy álmodom, de aztán rá kellett jönnöm, hogy valóban az a kis motor a felelős a tápzaj gyanús hangért.

Egy régebbi okoskodásomban már írtam, hogy ezek a lezlik, egy üregrezonátorként működnek, ami egy nem líneárisan eltorzított, és felharmónikusokban gazdag hangot 18dB oktáv meredekséggel vágnak. Ettől hallatszanak olyan jó mélyeknek a hangjuk. Itt most kimutatta a foga fehérjét a szentem, mert annak a kis motornak az 50hz-t szépen kiemeli. Ezzel sajnos nincs mit kezdeni:-( Még a jó állapotú csillapító gumik sem segítenek. Vagy így szeretjük őket, vagy kikapcsoljuk a motor:-)

Még felmerült bennem a gondolat, hogy át tekertetem a motorokat 220-asra, és a hangtól teljesen külön választva a Harangozó mester kütyüjével csinálom meg a pörgetést.

Dlután a tölcsérek motorját olajozom be, és utána meg hallgatom hanggenerátorral a hangszórókat hogy muzsikálnak, és a keresztezési frekijüket is kitalálom majd.

Előzmény: tehtube (6555)