Brian Benson Creative Commons License 2008.01.29 0 0 83

Nem vagy kegyeletromboló, csak nem vagy elég tájékozott, csak meg ne bántódj ezért. Azért járt drogosok intézetében többször is, hogy megfigyelje őket, szüksége volt egy alakításához erre. Dustin Hoffmann heteket töltött autisták zárt intézetében, amikor felkészült a... nem jut eszembe a címe, de tudjátok.

(ebben a pillanatban adta be a vh1 Daniel-Day Lewis mondatait, amit itt alant valaki idézett... milyen tökéletes szinkronicitás)

És a Dr. Monkot játszó színész is hetekig élt együtt olyan emberekkel, akik az általa remekül alakított karakter hendikeppjével élnek.

Volt egy barátom, soha nem drogozott, nem dohányzott, sportoló volt egész életében, soha semmi baja nem volt és egyszer csak kiszállt a medencéből, 31 évesen és egyetlen pillanat alatt meghalt. Pont úgy, mint Fehér Miklós. Én soha még életemben egy focimeccset végig nem néztem, de azt a fiút annyira sajnáltam, hogy el nem tudom mondani.

És egyébként mi van azokkal, akik - Heath Ledgerrel ellentétben - valami miatt drogoznak, vagy AIDS-esek, vagy öngyilkosok lesznek? Freddy Mercury, Kurt Cobain, Jim Morrison, River Phoenix, Soós Imre, Domján Edit, Ternyák Zoltán... értük ugyanaz a fájdalom és gyász szól azokban a lelkekben, akikben visszhangzik a lélekharang, mi itt nem ítélkezhetünk, mert nem tudunk semmit. Majd mindenki a hitében jut el oda, ahol minden tiszta és szép - ha van ilyen.

Előzmény: harpokratesz (82)