Virtual!!!
De nem olyan egyértelműen:)
Ezt a két lemezt nem csak Blaze miatt veszem egy kalap alá, hanem a már említett metál-válság miatt is. Szörnyű egy időszak volt.
Pesten van egy Viking nevű cd-póló bolt:
95-ben bementem az X Factor megjelenésekor és kérdeztem, van-e új Maiden:
egy középkorú férfi volt az eladó ( főnök? ), szó szerint legyintett és lenézően oda vetette: áh, nem foglalkozunk már Maidennel!!!!!
Egy "metál bolt"-ban ezt mondták... szerintem erősen nem bírta a faszi a Maident, mert még akkor is többet adott volna el Maidenből, mint sok más CD-jéből az tuti!
A Rock in Rio DVD-ért újra ellátogattam oda, akkor már szívélyesen, széles vigyorral közölte ugyanaz a muki, hogy természetesen van. Mondtam neki, köszönöm, akkor a CD-Pincében megveszem.
Egy Corleone sosem felejt!!! :)))
Szóval nehéz időszak volt, de az X Factor is nagyon megállta a helyét nálam, csak az a lemez rendkívül sötét, borongós, nehéz és hosszú.
Azonban Harris-ék elég bátran nyúltak hozzá az X Factour-on, 7 dalt toltak róla!!!
A Virtual sokkal könnyedebb hangulatú, zeneileg szerintem k.rva jó, csak a gitárhangzás harmatos. Egy keményebb hangszereléssel, Dickinson hangjára illesztve ütött volna, mint állat!!!
Nem tudja valaki annak a honlapnak a címét, ahol a Maiden eddigi turnéinak setlist-jei vannak? Egyszer már megvolt, de véletlen elvesztettem.