>És ha hozzá veszed, hogy mindez akkor megy végbe, amikor épp imádkoznak érte, >akkor mekkora a valószínűsége?
Nem mondtam, hogy nem hiszek a spirituális jelenségekben, vagy azok fiziológiai hatásában.
Nyilván a sámánok annak idején biztosan gyógyítottak, az elme erejével ami tudományosan nem teljesen érthető de nagyrészt igen. a pozitív gondolkodásnak jótékony hatása van mert az agy kémiája megváltozik és egy gyógyulást hozhat. van akinek ez a vallásos hittel megy de ez semmit nem mond isten létéről.
Az ilyen spirituális gyógyulásra nem hajéamos betegek az évezredek során kihaltak, így azok maradtak fent akik fogékonyabbak erre. ez teljesen evolúciósan magyarázható.
:Valóban, de ahhoz az szükségeltetik, hogy személyesen megismerj. Ahogy én is :ismerem Jézust.
Személyesen nem lehet valakit ismerni ha fizikai valójában nem létezik. Akkor az csak fikció
Persze hogy nincs mert ismételhető és ellenőrizhető tapasztalata van róla.
Ahha, ahogy nekem is Istenről.
Objektíve ismételhető és ellenőrizhető. Nem a te elmédben. Ezért nem hiteles és nem racionális.
Másrészt, ha a párommal nem akarunk laboratóriumi körülmények között, egy kamera előtt d.gni, akkor én meleg vagyok?
Nem, de megkérdezhető a feleséged hogy szerinte te hetero vagy e. Többször megkérdezhető, több ember által és többször válaszolhat. Más ember is ott lehet aki hallja a válaszát. Valamint más módokon is valószínűsíthető. Persze nem mondhatom 100 %-osan hogy hetero vagy, a feleséged is csak azt TUDHATJA hogy minimum biszexuális vagy. ő se lehet 100 %-ban biztos.
A te kapcsolatod egy képzeletbeli lénnyel egészen más mint ez.