A népesség nagyrészben, a szokásosoan előforduló mennyiségekben telejsen biztonságos. A Na-glutamátot leginkább a fejfájással hozzák összefüggesbe és az un. "kínai étterem szindróma" névvel nevezik azt, a MSG-hez társított tünetegyüttest, ami néhány embernél előfordult. Ma már ez is a nagyvárosi legendák sorába tartozik és sokkal szélesebb körben ismert, mint az MSG tényleges tulajdonságai. Akit a téma bővebben érdekel annak it egy double blind vizsgálat eredménye:
http://www.msg.org.au/pdf/REF5_TARASOFF.PDF
A nagy mennyiségű (5 g, vagy több) MSG az arra érzékeny egyéneknél azonban tényleg kiválthat a placebo-tól eltérő hatást, de ugyanez minden "nagy mennyiség" esetén igaz lesz, a víztől a sóig:) Összességében kimondható, hogy a népesség nagy részében a normális adagok esetén ez a teljesen természetazonos molekula nem okoz semmi gondot.
Ahogy itt már Zitka is leírta, a zöldségek, húsok, sajtok, stb. nagy mennyiségben tartalmazzák, tehát nem kérdés, hogy kerüljön-e bele, vagy nem, mert benne van amúgyis.:)
Íme egy kis ábra arról, hogy mi minden tartalmaza és ráadásul nem is kis mennyiségben: