Szervusztok!
Új vagyok a fórumon és márciusban érkezik az új Octavia Kombim 1,9PDTDI-m. Rettentő sokára lesz még.
Az új kocsival kapcsolatosan lenne pár kérdésem. Sok hozzászólást elolvastam (őszintén nem mindet) és meglepődtem azon hogy több olyan témáról ami engem érdekelt volna nem találtam semmit.
Az egyik témakör a tuning. Sokat olvastam különböző kereskedő cégek oldalait és természetesen akik ilyen-olyan boxokat árúlnak azok azoakt részesítik előnyben, míg mások a chip programozását. Az egyértelművé vált számomra, hogy én biztosan nem szeretném az autó számítógépét átiratni, így maradnak a különféle "BOX-ok". De melyiket? Az új autó vásárlásakor a "B" verzió a VW Jetta 1,9 PDTDI volt és ott is szóba kerültek ezek az eszközök. A kerekedő azt mondta, hogy az importőr kivonta a forgalmazásból a gyári Boxokat, a kölönféle egyéb forgalmazók által árusítottak pedig egy csomószór hibaüzeneteket ír ki a műszerfalon. (nem javasolja)
Emlékeim szerint azt mondta, hogy a Steinbauer cég volt a gyári beszállító. Jól emlékezem? Van valaki aki ilyen boxot használ Octaviához? Mik a tapasztalatai? Mikor érderemes ilyen teljesítménynövelő egység beépítése? Nem befolyásolja negatívan a motor élettartamát?
Másik dolog ami érdekelne a különböző motoradalékok hatása. Van valakinek tapasztalata az alábbi adalékkal kapcsolatosan: Energy release. Éremes-e betölteni az olajba már az autó átvételekor vagy inkább később a bejáratás után.
Köszönöm válaszotokat.