petra* Creative Commons License 2008.01.26 0 0 3842
Köszönöm szépen a gyors választ! Az én uram éppen most helyezte kilátásba, hogy az ásást akkor majd a hét végén... De eszerint jó hírekkel fogadom- így a lottóhúzás után aktuális lesz Neki- 3 db egyesünk lett :) Mármint, ha tényleg komoly, hogy elmaradhat az ásás.
Nem hinném, hogy agyagos a talaj. Ezt csak abból gondolom, hogy eléggé sötét, szinte barnásfekete a föld, csak nedvesen tapad rögökké, és a mélyebb rétegekben. Szinte mindenki jól érzi magát benne- kivéve persze a káposztákat. :) Bár amikor kicsit kiszárad, akkor világosabbá, szürkévé változik és repedezős lesz a felülete... Hogy ebből mire lehet következtetni...?
A tarackot már eltűntettük, küzdelem volt... "Csak" simán gyomos, és most kb 5-10 centis a gaz. A totális gyomirtótól mi is idegenkedünk, mindent, ami mesterséges csak módjával.
Kb 300 nm a kertünk, egy éve ketten, kézi ásóval dolgoztunk- jó kis torna volt... Lehet, hogy az a legegyszerűbb, ha gyomirtás után "csak" talajmarózzuk vagy rotakapa..? Vagy nem is kell Glialka- csak ásással fordítsuk fejjel lefelé a gazt...?
Fóliaváz.
A fólia földre-földbe rögzítése remekül sikerült másodszorra, és pont ettől kezdve görbültek el a csövek- a szél ui nem tudta már lefújni a fóliát.
De... Biztos, ami biztos. Milyen módon lehet egyszerűen, betoncsövek és egyéb macerák nélkül, de hatékonyan rögzíteni a fóliát? esetleg az ajtókeret+kimustrált ajtó előre-hátulra módszer hogyan helyettesíthető?
És még valami: mikor célszerű felállítani, hogy előre melengesse kicsit a talajt? (Nagy lelkesen pár napja elvetettem a paprika- paradicsom, - salátapalántákat, gondolván, hogy ha fűtetlen fólia alá teszem, akkor mostanában kell..)
Fátyolfólia van egy csomó, köszönöm az útmutatást, bár egyelőre nem hiszek benne, hogy ilyen csinos kis alagutakat tudnánk kreálni, nem vagyunk nagy barkácsbajnokok. :) Esetleg a salátákat letakarom vele...
Káposztákat nem lehet esetleg megóvni vmi mellé ültetett védőnövénnyel, ezektől a lukasra rágcsáló lényektől? :)
Jajjj, hosszú lettem... :)
Előzmény: il1321 (3841)