Nos! Nem kívánok senkit sem meggyőzni a magam igazáról, de. Most beszélgettem azzal a bácsival hosszadalmasan, aki annak idején építette az erősítőm. Nemrég múlt el 84éves és bizton állíthatom, hogy ért a dolgokhoz. Jah, és a szenilitás halvány jele sem mutatkozik nála!
Szóval ő azt mondta ezzel kapcsolatban, hogy nagyon régen voltak a közvetlen fűtésű diódák, ami azt jelenti, hogy maga a fűtőszál volt a katód pl. AZ150.
Ennél a bekapcsolás pillanatában, -ahogy a szilicium diódáknál- az összes cső megkapta a nagyfeszültséget a katódra. Rá kellett jönniük a tervezőknek, hogy a katódot bevonó fehér emittáló réteg emiatt pergett le, és "süketült"meg a cső, mivel ez a réteg biztosította az elektronok kiválását a katódról az anód felé. Ettől kezdve csak közvetett fűtésű diódákat készítettek, és vagy késleltető elektrónikát építettek a készülékekbe. Nem tudom, hogy van-e szakirodalma az itt állítottaknak, de én elhiszem amit mondott nekem az illető. Persze lehettek szkeptikusak is, de talán majd az idő engem igazol. Illeteve az ismerősömet.
Aki nem hiszi, járjon utána.
Ui.: Csak jószándékból írtam, amit írtam!