zsuri Creative Commons License 2008.01.25 0 0 1232
Tudnátok olyan helyet javasolni Budapesten vagy a környékén (ha lehetséges Dél-Budán), ahol "otthoni" körülmények között (azaz félhomályban, nem fényárban) lehetne összehasonlítani tévéket?

Ahol eddig jártam (EW, MM, SH, Electropont, Cora, Tesco, Auchan, PhotoHall) mindenhol csak a teljes fényár vagy mérsékelt fényár között lehetett választani, illetve egyedül a budaörsi EW-ben volt bemutatóhelység, de ott meg csak egy óriási plazmát lehetett hozzá képest kicsit LCD-hez hasonlítani.

Egyébként továbbra is a plazma felé hajlok, úgy általában a következö dolgokat állapítottam meg:
- sötét képeknél egyértelmüen jobb, részletgazdagabb a plazma,
- világos képeknél az LCD fehérje sokkal fehérebb,
- kisebb felbontású jellel a kisebb felbontású készülékek szebb (homogénebb, zajmentesebb) képet tudnak elöállítani,
- közelröl elég darabos, mű képet ad az LCD a plazmához képest,
- távolról ez nem látszik és élesebb az lcd, mint a plazma.

Nagyon kellene egy félhomályos összehasonlítás, mert az lenne az igazán mérvadó.

Láttam tegnap Pioneer plazmát, mellett Full HD Panasonic plazma és Toshiba LCD (mindegyik >400eFt kategória). Most már értem, miért áradoznak annyira a Pioneer plazmáról. Kb. olyan éles mint egy LCD a plazmák szokásos(nál is nagyobb) színmélységével.