Szia Skynet!
Átfutottam az előbb, mi is ez a nagy anyázás, és belenyálaztam a könyvedbe. A regényt esztétikailag nem cincálnám, vannak erre avatott topiklakók, úgy látom :-))
Adnék én is 1-2 ötletet a tagoláshoz:
Lényeges lenne a megfelelő helyeken külön kezelni az Enter és Shitf+Enter billentyűket.
Mert ugye mindkettő megfelel az írógép Új sor+Kocsi vissza funkciónak, de az Enter új bekezdést is nyit, ami a Word esetén egy logikai fogalom is, több formázást bekezdésenként értelmez.
A Shitf+Enter pedig nem kezd új bekezdést, csak töri a sort.
Így pedig el lehetne követni a szemnek oly kellemes bekezdésvégi/eleji soremelést, ami nagyban segíti a szöveg vizuális átlátását (értelmes ez a kifejezés egyáltalán?? :-)). Így lesznek a szemnek kapaszkodói, meg a szerző is kifejezheti az eszmei tagolásokat.
És ez a könyv megírása után 3 gombnyomásba kerül. A közzétett részletben ennek nyoma sincs.
Betűk: véleményem szerint nyomtatásba talpas betű a jó, pl. Times, képernyőre kell a talpatlan, ahogy itt valaki ki is fejtette.
Én pl, ha néha könyvet nyomtatok magamnak, akor az A4-es lapra Times, 12 pontos betűvel érzem kellemesnek, de ez a monitoron is ellenőrizhető.
Indokolatlanul soknak érzem a sorközt is, egymásra lapátolt betűhalmaznak néz így ki.
Nem vájtam magam bele, hogy ezeket végül is Te, vagy a nyomda csinálta így , de azért leírtam.
Azon is lehetne nyáladzani, hogy a borítón miért nem szerepel a szerző neve, én még az álneves cuccokra is különösen haragszom, nem is veszek meg ilyet.