!!!EZ NEM POLITIKA!!!
Nos, a megváltozott körülményekhez igazodva dobok egy hosszabb hozzászólást, hátha kicsit beindul a topick.
Vissza olvastam, és benéztem 1-2 fórumba.
Észrevétel: -Rengetegen akarnak kint dolgozni.
Leginkább Olaszország területén. Nyilván, mert közel van. Megértem, viszont van némi probléma. A "Románok már a kamrában vannak". Sőt. Rómában az elkövetett, és felderített büncselekmények 43%-át(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Román állampolgárok követték el November, és December hónapban.
A Romániábol behordott élelmiszerekkel, és más termékekkel beterítették az országot. Most spec a kutya és macska üggyel szembesültem, de román árusok vannak szinte mindenütt. Furgonokbol árulnak , mint anno az Ukránok.
(Apropó,ha már itt tartunk. Nincs kedve valami vállalkozó szellemnek, mondjuk M.-országbol hordani árut? Én biztos, hogy utaznék akár 50-100km-ert is egy kis tejföl, turó, füstölt kolbász, szalonna, cigi, pia stb szállítmányért. Szerintem megérné Milánóig elhozni)
Nos, fel kell készülni arra, hogy a románok nyelvtudásuk (nyelvi hasonlóság) miatt előnyben vannak. És ezt vastagon ki is használják. Szerencse viszont az, hogy a magára valamit is adó vállalkozó , megkérdezi az állampolgárságot, és ha elhangzik, hogy román, akkor egyre többen nemmel válaszolnak. Remélem ez a tendencia marad, vagy nő.
Köszi, hogy elolvastátok. Reagáljatok kérlek.
Ui: Nyelvoktató anyag, ha érdekel valakit, írjon a mélemre. !!!!INGYEN!!! (persze amíg a zsebem bírja)