Trooperoby Creative Commons License 2008.01.22 0 0 7395

Akkor én is véleményeznék pár dolgot:)

Blaze Bayley zseniális arc, jó fej, korrektül viselkedett a történtek után is, jól kihasználta a lehetőségeit a Maiden után, de a hangja átlagos maximum.

Nem Bruce-hoz képest ( akkor fényévekről beszélünk ), hanem általánosan.

Az X Factor-t nagyon jól illesztették az Ő hangi adottságaihoz, de nekem kicsit nyomasztó sokáig hallgatni ( csak az énekről beszélek!!! )

Értem a rokonszenvet, én is nagyon bírom és tisztelem, de.....

Albumok:

a legalulértékeltebb a vélemények alapján:

Piece of mind, No Prayer és a Virtual.

Előbbinek mindezek ellenére nem kell cégér... :)

A Virtual minden szempontból zsenge gitárhangzása és az ének (...) ellenére szerintem zeneileg eléggé ott van a szeren! Legalább 5 nagyon erős nóta!!!

A No Prayer-hez lehet, hogy hangulat kell, de nekem nagyon bejön.

Amikor kazettán megvettem anno, hát... de amikor meghallottam bakeliten megdörrenni, abban a minőségben letaglózott.

Az Assassin refrénje azóta is a fülemben zeng.

A Fear nekem egy kicsit túl könnyed, szellős album.

Azon van az egyetlen Maiden dal, amit nem tudok befogadni: Fear is the Key.

Tudom, hogy óriási siker volt, emlékszem a Headbangers Ball-ban ( Vanessa Warwick:))) ) a lemez bemutató partyjáról volt beszámoló, minden dalhoz volt építve egy külön stand, zseniális volt.

De mégsincs olyan egyedi hangulata számomra, mint a többinek.

Én 6 évesen, 81-ben ismertem ( Apuci:) ) és szerettem meg a Maident a baltás bácsi-val ( Killers ), azóta nekem Istenek!!!!!

Én nem értek hozzá, zeneileg előre léptek-e ezzel vagy azzal az albummal, de nekem a Power-Number-Piece ( ez a sorrend ) a felülmúlhatatlan!

Nem sokkal marad el a Somewhere ( a legnagyobb váltás és legegyedibb atmoszféra, tökéletes összhangban van a cím/borító/hangzás/zene.

Seventh son szintén teljesen újszerű ( NEKEM ), egyetlen koncept album, óriási dalokkal.... ás így tovább.

Killers-ön a dobjáték fenomenális.

Iron Maiden szintén egy külön atmoszférájú, zeneileg még elég punkos, de mégis metál. Remember, Phantom, Prowler...

Tulajdonképpen mindent imádok, ami Maiden:))))))

A Brave-nek kellett pár év, de azóta király. Én is Nomad párti vagyok, imádom.

Dance hangzása kicsit túl sűrű számomra, azok a dalok AMOLAD hangzással sokkal jobban szólnának. De megintcsak mit lehet mondani egy albumra, amin Dance-Paschendale(!!!!!)-No more trió található+Rainmaker. Az az album is tökéletesen sokszínű dalszerkezetileg ( Maiden határokon belül természetesen ).

Hú, holnap meghallgatom mindet:)))) Totál beleéltem magam az albumokba, miközben itt untatok mindenkit:)))))

A turnéval kapcsolatban úgy látom, azért nem csak a Power-Somewhere-Seventh dalok lesznek. Jó lenne azért a 3 címadó+Nagy Sanyi végre!!

De február 1. után okosabbak leszünk!:))