wekerlei Creative Commons License 2008.01.21 0 0 3264

Szerintem Sintrára magára rámegy egy nap. Ott van a királyi palota, ami maga legalább 2 óra. Onnan fel lehet mászni a mauri kori romokhoz, ami maga legalább et óra fel, egy óra ott és egy le. Akkor magából a városból még nem láttál semmit.

Ha autóval jártok arra, akkor érdemes Colaresbe ies betérni is betérni. A fötér mellet van az "Adega cooperativa", tehát a pincészet. Ott termelik a portugál "ösbort". Annak az a története, hogy a középkorban volt egy olyan szölöjárvány, ami egész Portugáliában elpusztította a szölötökéket, Colares kivételével. Az ottani birtokoknak az volt a szerencséjük, hogy agyagos talaj válsztotta el azokat a külvilágtól és nem tudott átterjedni a betegség. A pincészetbe be lehet menni és meg is lehet kóstolni, illetve venni azt az "ösnedüt".

Az adegával szemben van a villamos megállója, amelyik a tengerparta, Praia das Macás-ba visz (legalábbi ez úgy volt, mikor legutóbb arra jártam).

Nem messze van onnan Mafra sem, a volt királyi palotával. A király és a királynö hálószobálya 180 m-re volt egymástól. Nem is csoda, hogy nem volt olyan sok királyfi.

Ericeirá-nak gyönyörü tengerpartja van. A város közepén a sziklákra egy nagy patináns szálloda lett építve. Nagy élmény lett volna ott éjszakázni, de a jó fekvésü szobák ára nem az én pénztárcámhoz volt méretezve.  

Előzmény: papa_maci (3262)