Monca
2008.01.21
|
|
0 0
4066
|
Alice!
Nem ,valóban, lenne egy csomó szülő meg gyerek, akinek "nem jön be". Ahogy nekem meg például a hagyományos iskola "nem jön be". Senki nem akarja a waldorfot általánosan bevezetni, ez nem is lenne szerencsés, de kivitelezhető sem. Az oktatás liberalizációja nekem azt jelenti, hogy van alternatíva -most ugyan a tendencia nem erre megy, de én bízom benne, hogy csak átmenetileg. A választási lehetőség a lényeg. Az, hogy mindenki olyan oktatási intézménybe küldhesse a gyerekét, amilyenbe szívesen járatja. Lehet ez waldorf, sporttagozatos, ének-zenei, katolikus vagy egyéb egyházi típusú, sima városi-lakótelepi, Montessori .....amilyen csak létezik. Isten őrizzen attól, hogy megint csak egyféle oktatás legyen! Hiszen pont ennek az alternatívájaként jött létre az ún "alternatív" intézmények egy része.
A spiritualitással való ellenérzésed lehetne egy érv azellen, hogy a gyerekeidet oda küldd. Ez így rendben is van. Ne küldd oda. Nekem nincs bajom vele, bár mint ahogy írtam nem vagyok hívő. Lehet, hogy pont azért nem zavar. Nem érzem fenyegetve magam ettől. Viszont nem gondolom, hogy egy gyereket materialistának lehet nevelni. Nem úgy vannak tervezve. |
Előzmény: AliceCsodaországban (4064)
|
|