Úgy, hogy a waldorf ezek szerint akkor sikeres, ha összeillő családok járatják oda a gyerekeiket, akik el bírják viselni egymás szagát. Kezdettől erről beszélek egyébként, és megvallom, kezdem már unni a te és a malena által írt bisszig válaszokat. Én kettéválasztom a waldorf tantervet (ami jó) a waldorf szellemiséggel, ami viszont nekem nem jön be a spiritualitás miánt.
És ne gyere nekem megint azzal, hogy milliószor megválaszolták, meg hogy nem olvastam ki a válaszokból, hogy ez nem így van, én éppenhogy kiolvastam, hogy így van. Tudod az igazság MINDIG a mellékmondatokban keersendő, csakúgy mint az, hogy az ördög mindig a részletekben lakozik.
Olvastam blogot meg fórumot pl. az óbudai waldorfról, vannak képek a munkafüzetekről, az elkészített babákról, erről arról stb, engem arról meggyőzött, hogy ott a tanítás megfelelő színvonalú, sőt. Ugyanakkor írtak itt az ujszegedi waldorfról (howkeye) elég sokáig elég sokat még az elején, na az meg elrémített. Bár ott is az oszttálytanító volt a hibás. Namármost, ha nemcsak a módszert nézzük, hanem módszer+osztálytanító, akkor az már régen rossz, mert egyénfüggő, és mint ilyen nem életképes. Ezért kérdeztem.