Hát én nem vagyok az itt elhangzottakkal egy véleményen.
Először is: A Seventh Son magasan a maiden egyik legjobb albuma. Egyrészt a Number után az első chart 1 helyezésük volt, tehát azt sem értem hogy hogyan értheti valaki, hogy a bandának már lefelé ment akkor? A Somewhere óta volt széthúzás, mert Dickinsonnak elege lett a World Slavery Tour után a metálból, és foltkot meg hard rockot akart játszani. Úgy tervezte hogy a Somewhere után kilép, de aztán megjött a kedve, ezért nem írt egy számot se erre az albumra.
A Somewhere és Seventh a maiden két legjobban fogyott albuma. A Powerslave az én véleményem szerint meg a 4 slágerszámán kívül nagyon maradandót nem adott, míg a Seventh-en én egyetlen, mégcsak középszerű számot sem érzek. Moonchildtól a címadón át, a prphecyn keresztül az only the good die youngig erős anyag. Szerintem ez az az album amin egyetlen töltelékszám sincs, ellentétben más albumokon.
Én a Fear-t is baromi erős anyagnak érzem, főleg azért, mert elüt a megszokott maiden hangzástól, és már nem minden szám a szokásos ,,galoppozás". A Judas Be My Guide szerintem az egyik legnagyobb maiden szám, amit valaha írtak, annak ellenére, hogy élőben ha jól tudom egyszer nem nyomták el. Be Quick Or Be Dead, From Here To Eternety, eszméletlen nagy számok. Én nem szoktam nagyon egyben végighallgatni maiden lemezeket, kivéve 3-at: Seventh, Somewhere, Fear, azért mert szerintem ezek vannak a legjobban egyben(még néha az első album végigmegy).