Omega12 Creative Commons License 2008.01.20 0 0 409

Egy kicsit eltérnék a témától, de úgy érzem még is érintve vagyunk ebben amit most írok.

A tegnapi meccs közvetítésekor Matuz Krisztián megemlítette, hogy a spanyoloknak tálán nehezebb kijutni az Olimpiára mint ott jól szerepelni, hiszen a felépülő sérültek mellett már Sterbik Árpád is a csapat rendelkezésére állhat. Bár hallottam, hogy vannak ilyen törekvéseik a spanyoloknak kicsit mégis meglepődtem. Annak idején mikor Sterbik a Veszprémben védett úgy tudom mi is felajánlottuk Neki, a magyar válogatottságot, amit Ő köszönt szépen és nem fogadott el. Őszintén megvallvak sajnáltam, hogy elesünk egy jó játékostól, de ugyanakkor megértettem őt, és tetszett is a hozzá állása. Ugyan magyar származású ám egész életét Szerbiában töltötte, oda húzza a szíve. Ezt követően kiment Spanyolországba, ahol a nagy hazaszeretet is eltűnt belőle.

Sterbik Árpádot mint kézilabda kapust egy Isteni csodának tekintettem ,mert ugyan a Veszprém mindig is híres volt kiváló kapusairól, /Bartalos, Lepsényi, Perger, Svajlen, Szathmári, Fazekas /azért hozzá fogható egy sem akadt, de nem csak veszprémi szinten szerintem a világon sem. Talán Hernandez volt az aki közel ezen a szinten védett.

Szóval Árpit eddig  tiszteltem mint sportembert és tiszteltem a döntése miatt, hogy kitart a szülőföldje válogatottja mellett. De ez már mind múlt idő. Úgy néz ki Ő sem más csak egy ízi -vérig profi, aki akár saját annyját is eladná azért hogy többet kaszírozzon, és a magyar válogatottságot sem Szerbia iránt érzett szeretetből utasította vissza, hanem feltehetőleg kevesen ajánlottak neki megélhetés gyanánt.                             

Szóval most egy kicsit csalódtam, bár lehet én vagyok kicsit naív.