Ladyb Creative Commons License 2008.01.20 0 0 4225

Illés, elolvastam az élőlánc honlapján található anyagokból egy-kettőt.

Mondhatok valamit? Te olyan világban élsz, ami már egyre inkább nem létezik.

Azaz bocsánat, itthon még létezik, mert ugye itthon, aki megtermel 3 halat, attól elvesznek 2-t, azt a 2-t meg szétosztják 4 másik között. Azaz nem halászni tanítják meg azt a másik 4-et, hanem halat adnak neki. Eredmény: akit meg lehetne tanítani halászni, azt sem lehet, mert miért tanulna meg, ha anélkül is kap fél halat, amiről úgy gondolja, elég is. És ez megy az eü-ben is. Egy fals, képmutató "szolidaritás".

Ez történik, abban a világban, ahol Te is élsz.

Olyan világban, ahol egy nagy, központi hatalom dönt el mindent, ami az emberek életét befolyásolja.

Elárulok egy titkot, ami nem is titok: a mostani világ nem erre megy. Sehol sem megy erre.

Egyre jobban előtérbe kerül az egyén döntése és felelősségvállalása, a nagy, közös kalap helyett a sok kicsi, egyéni, egyedi kalap.

Azért is felesleges vitatkoznunk, mert Te a nagy, közös kalapban hiszel, én meg az egyén felelősségvállalásában és annak a képességében, hogy jogomban áll döntenem a saját sorsom, saját életem felett. Sőt, nemcsak jogom, de kötelességem a saját kezembe vennem a sorsom, a saját felelősségem és nem a többi állampolgáré, vagy az államé, hogy ezt a felelősséget átvállalja tőlem.

Kik nem szoktat felelősséget vállalni a saját életükért és sorsukért? A gyerekek. Mert amíg nem nőnek fel, addig a szüleik vállalják értük a felelősséget.

Gyerekországot akarsz, ahol a felnőttek csak papíron felnőttek, de igazából a rossz értelemben véve gyerekek? Felelőtlenek és nem érdekli őket a holnap?

Ladybird

Előzmény: vargailles (4222)