h.zsofia Creative Commons License 2008.01.20 0 0 359
Sziasztok!

Engem a főnököm elengedett 2 hétre szabira, pedig még csak most fog lejárni a próbaidőm, barátom hétfőn fog rákérdezni. Remélem neki is sikerül szabit kivenni.

Punta Cana-ra megyünk valószínűleg, itt a fórumban is arról olvastam a legjobbakat. A Thomas Cook-nál vannak jó ajánlatok viszonylag, már van 580 fonttól is 2 hétre AI, 3 csillagos. De lehet kicsit többet fizetünk és akkor 4 csillagosba. Azok kb. 760-860 fontért már vannak. Holnap elnézek az utazási irodába, hátha ott tudnak még tippeket adni, mert igazából a szálloda választásával van problémánk...
Ami jó áron volt az a Bavaro Princess vagy Grand palladium Bavaro. Ha esetleg volt már valaki ezekben a szállodákban vagy hallott valamit és írna róla, örülnék:)
Az AI ellátástól félek, mert én minden jót megeszek (megiszok) amit elém raknak. Azért igyekszem majd mértéket tartani:)
Néztem csak úgy kíváncsiságból a Kartago Tours utazási irodát, hát meglepően drágák, ráadásul prágai indulással, vagy átszállással, ami tényleg jó fárasztó lehet. Kb. 2x annyi az út Magyarországról, mint innen Angliából. Pedig itt az otthoni fizum 4x-esét keresem. Na mindegy. Csak bosszantó...
Meg az is, hogy az árak nem tartalmaznak csomó illetéket stb. Az angolnál alapból minden benne van, max a biztosítás meg a Thomas Cook esetében a repülős kaja nincs...
Aszem a firstchoice-nál meg ha egymás mellett akarunk helyet a repcsin tutira azért is le lehet perkálni 40 fontot...
Meg úgy látom érdemes minél később lefoglalni, úgyhogy várunk még vele. Feb végén-márc. elején tervezzük, ahogy olvastam, ez eléggé ideális időpont (vannak bálnák, nincs hurrikán, stb.)
Meg végre jó lesz a télből nyárba menni, bár most Londonban is 15 fok van...szóval se tél, se nyár.
A 2 hét az itt 14 éjszaka, jó sok, de ezalatt csak 7 éjszakást láttam, és árban nagyon kicsi a különbség, meg 1 hét gyorsan letelik. Ha már utazok 9 órát...

Szóval aki otthonról menne, érdemesebb külföldről sajna. Ahogy előttem vki leírta, EasyJet járatok mennek Gatwick-re, viszonylag olcsón. Meg a font is nagyon gyengélkedik, szóval ezért is érdemes. Ha már átszáll az ember, akkor mindegy, hogy hol...lehet így még időt is spórol:)

700 font kb 241.000 forint (pénteki mnb-középpel számolva)
1000 font kb. 344000 forint.
Kartago, ami viszonylag olcsónak számít, lastminute 500.000 forint és csak 10 nap volt.
Nem mindegy.