jbk-458: Ezúttal egyetértünk: akinek nem tetszik a könyv, ne vegye meg. Másrészt, aki tud, írjon jobbat. Vagy írja meg jobban. rorimack: öt olyan kiadónak is elküdltem annak idején a kéziratomat, amelyek főként sci-fi könyvek kiadásával foglalkoznak, és kértem, hogy írjanak kritikát, illetve tájékoztassanak a kiadás feltételeiről, lehetőségeiről. Egyik kiadótól sem kaptam választ. Semmilyet. Azért az ember elvárhatná egy könykiadótól, hogy ha küld nekik egy levelet, akkor arra valamit reagáljanak. Vagy tévedek? Harvey_Porter: Köszönöm a tanácsot, de nem aktuális. Elolvastam már minden King könyvet, ami nálunk kapható, és szinte kizárólag sci-fi vagy horror témájú könyveket olvasok. Ezenfelül rengeteg filmet nézek, amiből szintén lehet meríteni. Ebben a témában nem tudok elolvasni 150 könyvet, mert tudomásom szerint még tíz sem készült. A kritika pedig pontosan arra mutat rá, amit már én is említettem, hogy nemcsak az a fontos, ami le van írva, de az is, ami nem. És még mindig több köze van a történethez, mint egy olyan hozzászólásnak, amely szerint ide meg ide nem kell pont, ide meg ide viszont nagybetű kell. A könyv pedig kisebb betűmérettel és sorközzel is bőven megvan 400 oldal, ellenőriztem. Kymry: Már ne haragudj, de hogy lennének hasonlóak a nevek? Ha lenne egy Joe meg egy John, vagy egy Kris meg egy Chris, azt mondanám, igen, de ilyen nincs. Továbbá nem szerelme mindenki mindenkinek, ha egy kicsit jobban megfigyeled, magadtól is rájössz, kik tartoznak össze. Puszi millió és egy féle létezik, most nem sorolom fel, a kicsi jelentései pedig szerintem nem szorulnak magyarázatra. A szereplők korára itt valóban nem derül fény, de a történet többi részéből azért nagyjából rá lehet jönni, ki hány éves. Megkérdezni mindent lehet, csak legfeljebb nem árulom el. Annak ugyanis, hogy mennyire jó - vagy nem jó - a történet, semmi köze az író korához. Ha pedig ez a pár oldal összezavar, javaslom, nézd meg a Disappearance című filmet (A sivatagi kisváros rejtélye címen ment a reteken), és utána beszéljük meg, hogy mi a zavaros :)