ashura
2008.01.18
|
|
0 0
1107
|
Te kérdezted, hogy rá lehet-e kötni bluerayt a régi tévédre. Rá - csak nincs értelme venni egy >100 ezerbe kerülő készüléket + hozzá 8-9 ezerért filmeket, ha úgysem tudod kihasználni azt a plusz szolgáltatást, amit mondjuk egy 10000-es hagyományos dvd készülékhez és egy 3000-be kerülő hagyományos dvd filmhez képest nyújt. Stimmt?
Egyébként pl a www.xpress.hu-n már rendelhetsz jónéhány magyarított blueray lemezt. Tehát nem kell 10 évet várnod az elterjedésére, szerintem már jövőre is tömegesen és egyre olcsóbban lehet majd kapni a lejátszókat és a lemezeket is. Összehasonílításképen: 2001-2002 tájékán, az első dvd-k megjelenésekor számszerűleg kb ugyanennyi volt a lejátszók és a lemezek ára, mint most a hd-ké. Van akinek ok a rongyrázásra, van aki majmolja őket, és van aki élvezi a technika nyújtotta magasabb színvonalú szórakozás előnyeit. Ha meg tudja fizetni. Én még várok vele, gyalogolnak még lefelé az árak majd rendesen - és nem is szándékozom lecserélni a többszáz darabból álló hagyományos dvd gyűjteményemet sem egyelőre. Nekem is hagyományos tévém van és lesz még legalább ez év közepéig. |
Előzmény: ruzga (1100)
|
|