A csarnokból jelentkezem. A vonal jó, lesz rádióközvetítés.
Egyelőre a német és a belorusz csapat melegít.
Kora délután jártam a mieink szállodájában, a Scandic Hotelben. Délelőtt a csapat városnézésen vett részt, majd délben volt a taktikai értekezlet. 1 kor ebéd. Gál Gyula elég hamar megebédelt, szerinte nem fenomenális a kaja, de ehhez északon hozzá kell szokni.
Gyula elmondta, hogy minden rendben van a csapattal, a spanyolok legyőzéséhez 100 százalékos teljesítmény kell, lehet, még annál is több. Beszéltem Fazekas Nándival is, akinek szépen gyógyul a sérült lába, ha kell, ő is harcra kész.
Egy évvel ezelőtt, Kielben is mindenki temette a magyarokat, hiszen a Dánia, Angola, Norvégia, Magyarország négyesből csak kettő csapat ment tovább és az első helyen akkor a magyar válogatott végzett. Az együttes azóta Laluska Balázzsal és Nikola Eklemoviccsal erősödött, szerintem mentálisan is jobbak vagyunk. Az előkészületi meccseken hullámzó volt a játákunk, de akkor senki sem adott ki magából mindent, hiszen nem a felkészülési meccseken kell jól játszani.
A spanyolok elleni csatában lengyel játékvezetők lesznek.
A melegítés közben figyelem a fehéroroszokat, eléggé szedett-vedett csapat benyomását keltik. A mezük is olyan régi, szovjetes. Mindenesetre, ha a németek itt nyernek, gyakorlatilag bejutnak a 12 közé, persze ha mi játszanánk a belaruszokkal az első meccset, akkor ez ránk is vonatkozna, úgyhogy ennek sincs nagy jelentősége.
Egy éve is picit meg voltam fázva, most is. Egy éve csodameccsen vertük Dániát a vb-nyitányon, hát ma a spanyolokat?
Gyertek a rádiókészülékek elé! 19.14-től várlak benneteket az MR1 Kossuth Rádió hullámhosszain! Nagyon régen nem szerepelt a Kossuth Rádióban a magyar férfi kézilabda-válogatott, most nem csak a magyarországi, hanem a határon túli és a kamionban dolgozókra is számítok.
Este 10 után jelentkezem megint, remélem, győztes meccset követően.
Hajrá, magyarok!