Tegnap éjjel fél tizenkettő körül véletlenül kapcsoltm a Discovery csatornára, éppen egy írországi tavat mutogattak, ahol nem mernek horgászni a falusiak, mert valami vidraszörny él a víz mélyén. Mondták a nevét is, de kelta nyelven, és be kell vallanom, nem tudtam megjegyezni. Az 1780-as évek vége felé egy nő mosott a tó partján. A férjének feltűnt, hogy nem ért haza, és a tó szélén szétmarcangolva találta az asszonyt. Egyúttal meglátta a támadóját is, a szörnyvidrát, agyon is verte szerencsésen. Viszont az állat nyűszített, mire a felbőszült nőstényvidra a lóháton menekülő férfit 30 kilométeren keresztül üldözte.
Megmutatták az asszony sírkövét is, erre volt felvésve a támadója. Kb. 20 másodpercig mutogatták, és szerintem bármilyen emlős állat lehetett, ami csak létezik. A helyi kocsmában (hol máshol?) látható egy kitömött vidra, miszerint ez a szörnyvidra kölyke. Az egyik beszélő szerint nem olyan, mint a többi vidra. Szerintem sem teljesen olyan, bár ezt is csak pár másodpercre mutatták, de alighanem azért, mert a preparátor nem volt éppen szakmája művésze.
Hát.. az írekről sosem állította senki, hogy nincs fantáziájuk.
Még valami jutott eszembe ha ezt a történetet a fölesúr terjesztette el, hogy ne orvhorgásszanak a tóban, akkor gratulálok: zseniális ötlet volt!