Törölt nick Creative Commons License 2008.01.17 0 0 70

Jó reggelt!

Még tegnap este a bejegyzés után elmentem kicsit felfedezni a szálloda környékét. Abban a pillanatban, hogy kiléptem a kapun, 2 nagy busz fékezett a hotel előtt - megjöttek a német drukkerek. Szinte mind nyugdíjas, jól szituált úr vagy hölgy.

Ezen elgondolkodtam. Busszal jöttek idáig Németországból (ez nem semmi, máris nem fanyalgok a 14 órás utazásom miatt, ami repülő volt...), de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy ezek a nyugdíjasok MEGENGEDHETIK maguknak, hogy itt legyenek és drukkoljanak a válogatottnak. A világ jelenleg legdrágább országában. Vajon hány magyar lesz ma a lelátón? Tartok tőle, nem sokan.

Egy magyarul beszélő hölgy mindenesetre akadt a sajtóközpontban, nagyon kedves volt, hívott nekünk taxit.

Az esti séta a szemerkélő esőben kellemes volt. A 7Eleven boltban 25 NOK egy szelet pizza (700 forint), mondom, egy szelet. A médiaközpontban viszont ingyenesen adnak cukormentes Fantát (ilyet eddig csak kólából láttam), meg vizet.

Az utcán összefutottam Borsos Attilával és Matuz Krisztiánnal (SPORT TV). Borsos szerint amennyiben a spanyolok ma lenéznek bennünket, lehet sanszunk.

Megjegyzem, hogy tavaly Kielben a dánok is lenéztek bennünket és ki is kaptak 30-29-re. Ezzel az eredménnyel ma én is elégedett lennék.

Közben felkelt a nap (9.55), és nem esik. Ez maga a csoda. Ilyen csoda kellene ma este.

A mezgond a múlté, a fiúk már csak a mai meccsre figyelnek. Figyeljetek ti is, hátha megismétlődik a kieli csoda.

Bergen 2008. január 17.

LG