Nekem is a Raffinál van hitelem. Soha nem zaklattak telefonon, de az is igaz, hogy tudom, hogy 15-én van zárás, 16-án telefon nekik, megkérdezem, mennyi az adott havi törlesztő, aminek a határideje köv hónap 5-e, és már fizetem is. Azaz határidő 3 héttel már náluk a pénz, holott még a bekérő levél itt sincs. És nem is volt még semmi gond.
A netbankjukkal viszont közel ennyire nem vagyok elégedett. Átvezetni csak banki munkaidőben lehet saját számlák között, ez 2008-ban elég karcsú. Netkártya nincs.
Külföldre villámgyorsan utalnak, és az egyik legolcsóbb, fix 5 EUR, ez kb. 250 FT-tal számolva 1250 Ft körül jön ki. Ez pl. a CIB-nél 10 EUR, az OTP-nél még több.
Így a főszámlám nem náluk van, viszont van az alapszámlájuk, aminek számlavezetése ingyenes, de a külföldi utalás ugyanannyi, mint a fizetős csomagoknál, így maximálisan megéri fenntartani. A netbankja bűnlassan elérhető.
Volt itt emlegetve a CIB, ott is van számlám. Valóban köhög mostanában a netbankjuk az egyesülés miatt, de egyre jobb napról napra, egyébként okos netbank. A CIB-nél van még egy számomra nagyon furcsa. Bár én még nem tapasztaltam, de mások beszámolójából tudom, hogy van náluk egy fél óra este 9 és 10 között, amikor nem működnek a kártyák. Namármost ez főleg benzinkúton nagyon kínos tud lenni.
Nekem egyelőre bármily furcsa, az OTP netbankja vált be a legjobban. Lehet, nem a leggyorsabb, de szinte mindig elérhető, és szerintem nagy tudású. A kártyái is mindig működnek.