Libera nos, Domine! Creative Commons License 2008.01.16 0 0 102
Végigolvastam, de én egy kicsit többet idéznék belőle (szintén a végét):

"- Térjünk át egy olyan témára, amely bizonyára nehezen kibontható. A politikához való viszonyára gondolok, amelyről nyilvánvalóan kereskedelmi televíziósként nem tud sokat elmondani. Mindazonáltal nemegyszer föltűnik politikai rendezvényeken. Milyen szándékkal?
- Az említett okból természetesen azt szeretném, ha nem derülne ki az én személyes politikai irányultságom. Egyet azonban általánosságban nyugodtan elmondhatok: úgy látom, a magyar politika irracionális pályán halad. Ez a legnagyobb baj. Ennek szerintem egyszemélyi felelőse van jó ideje. Ennek következtében ma a magyar politikai stratégiák személyes sértettségek szerint szerveződnek. Ebből az következik, hogy semmit sem a saját helyén értékelnek, hanem mindenből csak azt az elemet veszik ki, amelyen keresztül méltatlanul támadható maga az eset is. Az őszödi beszéd például egyáltalán nem arról az 50 másodpercről szól, melyet unos-untalan ismételgetnek, az államháztartási hiány nem abban az összefüggésben fontos, amit kiemelnek belőle stb.
- Hú, de körmönfontan kell fogalmaznia, nehogy baj legyen! Mi történne, ha egyszer színt vallana? Akkor vége a tévés karriernek?
- Azzal nézőket veszítenénk. Az ország felét elveszítheti az általam vezetett műsor, ami effektív anyagi kár a tévécsatornának. Ezt pedig nem engedhetem meg magamnak, illetve nem engedhetik meg nekem.
- De ha - ahogy előre vetítette - nemsokára abbahagyja a televíziós karrierjét, szándékában áll esetleg a magyar politikai szcénába is bekerülni, vállalva tehát az ilyen irányú vonzalmát?
- Azt hiszem, igen. Talán azért, mert az mozgat, hogy az irracionalizmus ellen minden téren fel kell lépnem. Ahol tudom, ezt meg is teszem.
- Vajon milyen hatásfokkal? Ez mérhető?
- Nem lehet tudni, hogy ha nem érvelnék ez ellen, akkor ma hol tartana az ország. Én ugyanis ahol csak tudom, meg szoktam fogalmazni a személyes véleményemet, és azt tapasztalom, hogy vannak olyan befolyásos emberek, akiket érdekel is, hogy mit gondolok. Így aztán mégiscsak bízni lehet abban, hogy van némi hatásfoka az én időnkénti háttértevékenységemnek.
- Ennek alapján hol látja magát, mondjuk, öt év múlva?
- Kicsit félek magamtól, mert még az is lehet, hogy valóban belemegyek a politikába.

/Mozgó Világ, 2007. december/"
Előzmény: 6k (101)