ponydog
2008.01.16
|
|
0 0
618
|
Most találtam rá erre a fórumra. Én is újfoundlandis voltam tavalyig. Sajnos megöregedett és az örök vadászmezőkre költözött Blacky névre hallgató fundim. Azóta landseeres lettem, mert hamar akartam kutyát és éppen ezt sikerült kapni. Landy most lesz 7 hónapos. A fundim különlegessége volt, hogy igazi pónikutyának lehetett használni. Megpróbálok róla képet is feltenni. mielőtt megvádoltok, hogy "kínoztam" a kutyámat, előrebocsátom, hogy nagyon szerette, ha lovagolnak rajta a gyerekek. Akár 30 kilóig is, ha valakit elfogadott. Szinte extázisba jött, ha gyerekek jöttek a házhoz. Aki viszont nem volt szimpatikus neki, azt sem bántotta, hanem egyszerűen leült. Akit viszont szeretett, azt képes volt akár a legnagyobb nyári melegben is 20 percig is vinni. Nagyon népszerű volt emiatt különösen a környék kislányainak körében. Érdekes, hogy a fiúkat nem nagyon szerette. Külön érdekessége volt, hogy pórázon nem vitte lovasait, csak akkor, ha elengedtem. Akkor arra ment velük, amerre ő akart. Mióta ez a kutyám volt, és sokat fotóztam, hobbimmá vált az olyan képek gyűjtése, ahol gyerekek lovagolnak kutyán, birkán, kecskén, lámán, disznón, vagyis nem lovon. A neten sajnos ilyen képeket nem nagyon találni. Ha tudtok küldjetek nekem hasonló képeket,ahol gyerekek lovagolnak az előbb felsorolt állatokon. Lehetőleg olyat, amin nem fekszik az állat, hanem tényleg lovagolnak rajta, és nem pólyás gyerekekekkel, hanem úgy 4-5 évtől felfelé. Címem: ponydog@freemail.hu. Sziasztok és köszönettel. |
|