lalá
2008.01.13
|
|
0 0
3572
|
-Örülök sikeres próbának! A pici csillogók még nem nőttek meg szép nagy kristályokká, azért ülnek kicsit nehezen. Ha leülepedik elé könnyű leszínelni róla a bort. Egy-két kristály senkinek sem akad meg a torkán. (hihi) -A hűtésnél alig van jobb módszer, de szokásos még a kalcium-karbonátos savcsökkentés(0,6g szénsavas mész csökkent 1g/l titrálható savat). Ezt azért nem szeretem, mert több hónapig is elhúzódhat a csapadék kiválása. -Egy g savat kálium-hidrogén-karbonáttal is lehet csökkenteni. Ez finomabb módszer. Különböző cégek más-más néven hozzák ezeket az anyagokat forgalomba, de a hatóanyag a lényeg, meg a használati utasítás. -Az a hét g/l cukor meg nem érdekes, ha jó ízű a bor. |
Előzmény: Atis44 (3570)
|
|