lalá Creative Commons License 2008.01.13 0 0 3572
-Örülök sikeres próbának! A pici csillogók még nem nőttek meg szép nagy kristályokká, azért ülnek kicsit nehezen. Ha leülepedik elé könnyű leszínelni róla a bort. Egy-két kristály senkinek sem akad meg a torkán. (hihi)
-A hűtésnél alig van jobb módszer, de szokásos még a kalcium-karbonátos savcsökkentés(0,6g szénsavas mész csökkent 1g/l titrálható savat). Ezt azért nem szeretem, mert több hónapig is elhúzódhat a csapadék kiválása.
-Egy g savat kálium-hidrogén-karbonáttal is lehet csökkenteni. Ez finomabb módszer. Különböző cégek más-más néven hozzák ezeket az anyagokat forgalomba, de a hatóanyag a lényeg, meg a használati utasítás.
-Az a hét g/l cukor meg nem érdekes, ha jó ízű a bor.
Előzmény: Atis44 (3570)