Redick Creative Commons License 2008.01.12 0 0 6231

Na aszonygya, hogy

Már az ifi meccsre odaértünk, ahol sikerült is lezakózni a kaposvári fiataloktól. Azt hiszem az egyik sporitól én is kaptam egy technikait egy beszólásért a végén, mert másnak nagyon nem adhatta csúnya beszédért. :-))

(Mondjuk a padra fújta rá)

Az ifimeccset elfújták.  

A számunkra érdekesebb , második meccsen az első negyedben szívósan tapadt a Kaposvár (hja, hát vezetett is, úgyhogy az elég szívós :-) ), aztán kiváló védekezéssel megléptünk a második etapban és ezt végig tartani tudtuk. A különbség 11-18 pont környékén ingadozott, emlékeim szerint a 20-as lélektani határt egyszer sem léptük át.

A kaposvári csarnok a meccs kezdetére egész szépen megtelt, én sokkal kevesebb nézőre számítottam. Ami meglepő volt, hogy a somogyi szurkolókon tökéletesen úrrá lett a letargia a csapatuk idei gyenge teljesítménye miatt. Szurkolás semmi, még egy mukkanás se. Ilyet én még Kaposváron soha nem láttam. Öszintén megvalva nagyon zavart. (Vártam volna, hogy Simi kapni fogja majd a kedves hazahívó, becéző szavakat, főleg azért hogy kicsit felcsesszék az agyát, mert az utóbbi időben ő sem pörgött a megfelelő hőfokon és színvonalon, de bemutatásnál tán még meg is tapsolták.) Így simán megvolt a hazai pálya a lelátón is, meg a pályán is. No nem mintha erre foghatnák a vereségüket, de soha rosszabb fújást idegenben. (Mindezt persze csak azért írtam le, hogy hivatkozási alap legyek egy későbbi "elcsalták-e a meccset a Fehérvárnak" című vitában)  :-))

Akart a KKK, persze, hogy akart, de mindezt vajmi kevés hittel és meggyőződéssel. Így meg nem lehet meccset nyerni, nemhogy az Albacomp ellen, de még a Vásárhely ellen sem.

Hendlein még mindig nagyon jó játékos, ha jövőre sem építenek köré csapatot sanszos, hogy távozik. Vagy külföldre és akkor büszkék lesznek rá, vagy egy jobb magyar csapatba pénzéhes kurvaként, ugyebár.

A két amerikai viszonylag sokat vállalt magára a kaposvári pontokból, de egyik sem volt igazán jó a meccsen.

(A vége felé azért volt egy bámulatos 'eliup'-juk, azt ajánlom mindenki figyelmébe, aki szereti a szép megoldásokat. Remélem benne lesz az összefoglalóban)

Igazából ezt a három embert lehet megemlíteni az ellenfélből, a többiek inkább csak a pályán voltak.

Tényleg szomorú, hogy idáig jutott az egykori bajnokcsapat.

Nálunk a külső sorunktól (Simon, Bradford, Radovics) igazán sokat lehet várni.

Coryt egyre inkább megkedvelem, nagyon jó vétel volt. Mintha elhagyta volna a Kecskeméten oly gyakran előadott 'agyatlanul eldobok mindent' stílusát. Ma nagyon okosan játszott! (Nem mellesleg ez volt a harmadik kiváló meccse zsinórban)

Simon is jól mozgatta ma a társaságot, bár egyszer kétszer felszisszentem, amikor sokat pumpálta a lasztit és akkor passzolt először, amikor 12 másodperc volt a támadó időnkből.

Borko meg kurva nagy tanár! Ennyi. :-)) Aki akarja holnap megnézheti!

Jó lenne ezt a hármast megtartani jövőre is!

A csapat gyenge pontja ma Chad volt, aki sérülten válallta a játékot és egész héten alig edzett, de másfél méterről akkor is illene bedobni a tiszta helyzeteket. Remélem mielőbb teljesen egészséges lesz és akkor a csapat is profitálhat a játékából.

Bencze Zolit is illik kiemelni, mert ma jól játszott. Nem ment el a kedve egy-egy rossz megoldása után, valóban keményen, eredményesen akart játszani és láss csodát ez sikerült is neki! Ezt kellene továbbra is Zoli és akkor nem lesz itt semmi probléma!

Egy apró momentum a meccsből: támad a Kaposvár, Zé ütközik (talán) Orosszal és lerepül a védőszemüvege. Ő nem nyúlt egyből utána, hanem a dobás után ellentmondást nem tűrően tépte le és tartotta meg a lepattanót és csak utána kereste meg a 'pótalkatrészt'.

Dávid Geri is kereste a helyét a pályán, de sajnos nem nagyon találta. Az akarásával pedig soha nem volt probléma. Lesz még hasznosabb.

Soósnak ma csak pár részfeladat jutott.

Ami még nem tetszett az az, hogy sok lepattanót és megszerzett labdát adtunk el rögtön. Eröltetni szerettük volna a gyors indításokat, de ezekbe a passzokba sok bosszantó hiba csúszott. Ezekre jobban oda kell figyelnünk. 

És végül az új fiúról: egy fenomén, egy Banksbe oltott Younger. :-)))

Na jó. Erős és kemény, de a technikájával és a finom kezével nem fog meccseket eldönteni. Abban viszont a segítségünkre lehet, ami a palánk alatti játékunkból, védekezésünkből hiányzott. Brusztolós játékos.

NégerStulga.

Ja, a meccs poénja, mielőtt túlzottan dícsérni kezdem a kaposvári nézőket kultúráltságukért, hogy néhányan csináltak egy 'FUCKALBA' feliratot, ami ott vitított a B-közép (hült) helyén.

Mivel az angol és latin nyelv eme keveréke nem nyerte el a tetszésünket levetettük a biztonságis gyerekekkel, amit élénk taps és röhögést váltott ki a fehérvári szektorból. :-)))

A paksiaknak üzenem, hogy nézzenek kicsit Lui körmére, mert nem rendeltetésszerűen használj a sört! :-))