Szia lala!
A bor savcsökkentése sikerült! Köszönöm segítséged. Először kóstolgattam és számomra megfelelő íznél hoztam be a bort a pincébe a hidegről és utána mértem savat most kb. 7-7,5 g/l az összes sav tartalom. (Kb. 3 hetet volt kint a koterban, csak most vot időm megírni a sikerélményt). Sajnos egy kicsit zsavaros lett a bor, vagyis inkább csillogó, mert szerintem a kivált borkőszemcsék ülepedés után könnyen felkavarodnak. Mit lehet ezekkel csinálni?
Mit tudnál ajánlani nagyobb mennyiség savcsökkentéséhez? Mert 10-20l igy jó elkészíteni,(addíg amíg tél van, de lesz nyár is) nagyobb mennyiségnél számomra így macerásabb, mert a pincéből haza kell hozni.
Az idei borom paraméterei: furmint-hárslevelű, kb.12,5v/v%, 7-7,5g/l savtartalom, kb. 7g/l a cukortartalom(sajnos még nem teljesen száraz).
Szerintem egész jó lett. Így hogy a savat sikerült csökkenteni a fogyasztási hőmérsékleten itatja magát. :)