Szerintem a lezli szimulációkat simán életszerüvé lehet tenni, csak! Vagy nagyon bonyolult binárisan megoldani, vagy valaki még nem gondolt arra hogy:
Amikor a lelzli tölcsére felénk fordul, akkor fázisban érkezik a hang, amikor meg visszavert hangot hallunk, akkor meg ellenfázisban érkezik a hang a fülünkbe. Ez annyit jelent, hogy amikor fázisban van egy hang, akkor a hangsugárzóból halljuk a zenét, vagy a két hangfal által határolt térben, amikor meg ellenfázisban, akkor pedig a hátunk mögül szólal meg a hang.
Ki lehet próbálni! Fordítsátok meg mindkét hangfal polaritását. Meglepődtök, hogy a hang bizony nem a hangszóró felöl fog jönni, pedig a hang sugárzása a hangfalból érkezik.
Nos, ha majd lesz egy olyan programozó, aki kitalálja ennek az effektnek az algoritmusát sztereóban, akkor majd mindenki aprófát fog pisilni a gyönyörtől. Addig meg érjétek be ennyivel:-)
Egyébként nekem van egy teljesen analóg felvételem, egy David Chesky teszt lemezről, ahol egy csapat benszülött ugrál kőrbe egy mikrofont a stúdióban mindenféle zajkeltő eszközzel. Szinte centi pontosan meg lehet állapítani az emberek helyzetét csukott szemmel. Ha valakit érdekel, Tehtube mesternek lemásolom, és ő majd valahogy felrakja a netre, mert én nem értek ehhez sem:-)
Ui.: Lehet, hogy már valaki gondolt az előbb említettekere, csak még nem tökéletes!
De szerintem itt van a kutya elásva:-)