akapuli Creative Commons License 2008.01.11 0 0 6434

szerintem is jo, hogy mindenkinek van megalapozott velemenye. lehet, hogy ugy tunt, hogy nekiestem, csak meglepodtem. en se heveskedek, csak lehet ugy is olvasni :-D bocs.

senki mastol nem tanultam az "eszkozrol" (B3) annyit, mint itt. mondjuk a jatekrol meglehetosen keves szo esik. de pl. a mikrofonozasi technikarol szolo poszt az zsenialis volt.

ami szamomra plussz pozitiv vonas a HK-ban, es amit hianyoltatok mashol, az a stop allas veletlenszerusege. nincs muanyag ize a hangnak, minden mas hasonlo eszkoznek az van. az RT-20-ban levo torzito pl. egy rossz vicc.

Nincs az a klón amelyik meg tudná közelíteni az élő háromdimenziós hangzását az eredeti szerkezeteknek. Ha viszont konzervanyagként sztereóban hallgatom, akkor nekem a jól beállított B4 van a legközelebb az L122 hangzásához.

erre mar en is rajottem. de azert ne hasonlitsunk mar ossze egy erositoszimulatorral indulo digitalis szoftvert egy vonalszintu (line out) "analog" eszkozzel.

az egesz kerdes alapvetoen fabol vaskarika: 3D-s pszichoakusztikus elmeny lekepezese sztereoban a feladat. biztos bukas.

mondjuk, ha jobban belegondolok, egy massziv konfiguracioval akar a szinpadra is lehet vinni a B4-et, szinte cipekedes-mentesen :-)

Remekül játszott a fickó, de a HK szimulátor hangzása nem tetszett igazán, különösen akkor, amikor a chorus vibrato is be volt kapcsolva, mert nem jött meg a jellegzetes hangzás fényenyesítése scanner vibrato-nak.

nem vagyok benne biztos, hogy mit ertesz fenyesites alatt, szerintem ez a beallitas+hangositas kerdese. a bemeno jel szintje es a felso/also rotor beallitasok eleg radikalisan valtoztatjak az eredmenyt. ha gondoljatok, akkor raveszem az enekesnonket, hogy jatszon mar valamit (sokkal jobb, mint en ugyanis :-).

felvetel-koncerthangositas: nekem ez jott be legjobban M-audio NRV10.

vacak analog keverokent is hasznalhato (:-D), de a firewire-alkamazasban mindent ver. leslie-szimulacio nincs benne, de a VST-ket be lehet tolteni a DSP reszebe, igy levesz a CPU terhelesebol es jobb teljesitmenyre lesz kepes a gepeteknek. 

Előzmény: mokusmisi (6421)