A rendszer a következők szerint áll össze:
A kazánból kijövő melegvíz elmegy a pufferoldalán levő legfelső csonkhoz ott egy t idomon keresztülbe a tartályba iilletve tovább egy 30-70 C fokos keverőszelepen keresztül a kevert víz a lakásba iiletve ebbe a szelepbe alulról a tartályból a hideg víz.
A kazán alsó visszatérő vezetékébe van beépítve a keringető szivattyú amint azt írtam
ezt a kazán jobboldali kapcsolójára kötötték a szivattyú után az esbe innen a puffer illetve a lakás visszajővő ága,majd a másik keringető szivattyú amit a szoba thermosztát illetve a pufferen levő felső t idom utáni lakásba felmenő vezetékre
van felhelyezve a keverő szelep elé. csőthermosztát 45 fokra állítva.
A jelenleg folytatott fűtésem:
A kazánba a begyújtást követően 30-40 perc alatt a vízhőfok 70 fok körüli, a lakásba megindul a felfelé a melegvíz, kb5-6 perc alatt fordul meg a víz ezt éreztem a keringető szivattyúnál.Az előremenő vezetékbe beépített keverőszelep 55 fokos vizet küld fel a lakásba, gondolom ezzel párhuzamosan kezdi füteni a puffert is.
A tüztérben a begyújtástól számított három óra elteltével teljesen leég a tűz a ventillátor folyamatosan megy a kazán hőmérője 75 fok körül mutat
A pufferban ilyenkor 60 fok körüli a víz hőmérséklete a tartály közepén, ez a víz hőmérséklet 40 fokról indult begyújtáskor.
KÍsérletezgettem a következők szerint:
A kazánba begyjtottam, egy óra múlva ismét teleraktam fával a tűzteret,majd egy óra múlva meint megismételtem.
Eredmény: a kazán elérte a 80-85 fokot és ventillátor leállt, a hátsó huzatot szabályzó lezárt.
A kazánon a kezelő gombok balodali 3 órán jobb oldali 11 órán a hátsó lemezt szabályzó thermosztát 80 fokra állítva.
Ez az állapot tartott kb 40 percet majd a vízhőmérsklete kezdett vissza esni a kazánban és a pufferban egyaránt, ismét rakni kellet a tűzre.