szimizso1 Creative Commons License 2008.01.10 0 0 6409

Persze igazad van Tehtube mester, de ha mindjárt három darab ilyenre van szüksége az emberfiának, az majdnem száz ezrébe van. Mellesleg a karakterisztikájától nem voltam beájulva, mert a mélyhang tartománya nagyon vágott volt. Az alsó dobrotorhoz pl. teljesen alkalmatlan és nem is ajánlották mélyfrekis hangokhoz. Ettől függetlenül a shure mikrofonok valóban nagyon jó mikrofonok! Viszont aki látott dinamikus mikrofont teljesen szétszedve, az tudja, hogy mechanikailag a hangszedő része, teljesen ugyan úgy néz ki, mint egy walkman fejhallgató hangszórója, ami tulajdonképpen a lelke az egésznek. Az a kis illesztő trafó, ami a mikrofon nyelében lakik, az impedanciát illeszt ahhoz a készülékhez amibe majd bedugják, vagy szimmetrizál is egyben. Esetleg még egy aluláteresztő szűrőt is raknak bele, ha nem akarják, hogy "szőrös" legyen a hangja az illetőnek. Persze nem énekesről van szó....... de szerintem annak is korrigálják a hangját egy kicsit. De minden énekesnek saját mikrofonja van, mivel a hangunk sem egyforma.

Egyébként csak a fórum lelkes tagjainak szerettem volna megmozgatni a fantáziáját, hogy lám más utakon is el lehet indulni, egy más hangzás irányába.

Előzmény: tehtube (6408)