Törölt nick Creative Commons License 2008.01.10 0 0 3404

mivel az én autómban csak 2500 km van, így csak első benyomásokat tudok mondani. Szögezzük le előre, alfa-bolond vagyok.

A csomagtartó hatalmas, nem vagyok apró termetű (174 cm), de be kellett másznom ahhoz, hogy a rögzítő hálót beakasszam. Nem látszottam ki. Nagyon jól pakolható, vannak pluszban hátul kisebb rekeszek, ahova apróságokat lehet rejteni.

Az autó elöl-hátul kényelmes. TEgnap fuvaroztam kollegámat, aki mögöttem ült, 180 magas, és kényelmesen. Én sem a fogaimmal tekerem a kormányt, eléggé hátralököm az ülést. Hátul a középső ülés háttámlája egyben kartámasz is, elég széles, kényelmes. Az első ülés: minthogy 12 évet kézilabdáztam, a térdemet eléggé szétvertem a múltban. Ezért nagyon érzékeny vagyok a jó ülésre. Opelből pl. nehéz kiszállnom 200 km után. Hétfőn simán megjártam Brno-t, és kipattantam a kocsiból. Eddig csak az alfák, volvók és saabok adták meg ezt az érzést. Sok a rakodóhely belül, minden bizbasz elfér az autóban.

Műszerfal: minden látszik, normál VW műszerfal, semmi extra. Váltó: jól kapcsolható, bár az első rükvercek érdekesen sikerültek, de pillanatok alatt hozzászoktam.

Motorikusan: egészen jól eltalálták, bár volt szerencsém alfa 1,9 jtdm motorral felszerelt szépséget vezetni, az sokkal brutálabb.

Ez az autó normál hétköznapokra való, családos embereknek, akik nem feltűnési viszketegségben szenvednek, hanem kényelmesen oda akarnak érni úti céljukhoz, akár csomagokkal is. Céges autónak is tökéletes. Fogyasztása autópályán 350 km hosszan 140 km/óra sebességgel: 5 - 5,2 liter. Vegyesen 5,6 - 5,8-al járok.

Előzmény: pintern (3396)