Krisz1977 Creative Commons License 2008.01.09 0 0 28558

Szerintem is előbb fel kell tölteni legalább 10 órán keresztül. Egy 3 éves akksinak még igencsak jónak kellene lennie. Multiméterrel terhelés nélkül nem érdemes próbálkozni, mert hozni fogja a kellő feszültséget, ezért használnak terhelővillát a szervizekben. De ha van pl egy vasalód, vagy valami fűtőszálad kicsit leterhelni, akkor azzal már jó közelítéssel tudsz mérni.

Egyébként alapjáraton valóban nincs töltés, azaz valamennyi van, mert különben a töltésjelző lámpa jelezne, de mivel egy adott akkumulátort a névleges feszültségének a gyök2-szeresével kell tölteni, így a tényleges töltés csak magasabb fordulaton indul be, mivel a generátor feszültsége a fordulatszámmal nő.

Mostanában néztétek az akksiárakat? Nyáron néztem egy 69-es BANNER UNIBULL-t, hogy majd a télen cserélek, akkor még olyan huszonezerbe került, most meg valami 47e-körül volt. Aszittem összecsinálom magam!

Amit legutóbb 16e-ért vettem szintén BANNER-t, az most 37e-be kerül úgy, hogy egy kis kedvezményt is kapok.

A boltos haverom megmutatta a számlákat, hogy pár hét alatt hogyan mentek felfelé az árak és valami naggyondurva! Állítólag a kínaiak miatt. (???)

Előzmény: daredda (28552)