Hacsek Creative Commons License 2008.01.09 0 0 3070

Intimitás? :) Hatsek Béláról annyi érdemit lehet tudni, hogy az optikus-Hacsek dinasztia jeles tagja volt. Apja vagy nagybátyja volt Hatschek Emilnek (figyeljünk a névváltozatokra!!), akinek tulképp az Ofotért elődcégének alapítása köszönhető...

Mondom, nekünk ezekhez tudtommal nincs közünk... mégis, amikor a 80-as években a Reitter F. utcai Ofotért-bázisra evett egyszer a fene, az öreg portás felfigyelt a névre, majd megkérdezte, csak nem rokona vagyok az öreg Hacseknek... Én erre bízvást rávághattam egy Ja, az unokája vagyok!-at, mivel a kérdés kevéssé volt pontos... :) Beengedett simán, belépőcédula nélkül, sose lehessen tudni, mit akarhat egy Hatschek-utód!

(azt akartam amúgy, hogy apám haverja, M. dr. elintézze nekem egypár épületfotóm soron kívüli és gratis nagyítását, amit egy mezei halandónak kb. 6 hétre vállaltak a boltokban... M. dr. leültetett, elkérte a filmet, majd a titkárnőjével hozatott egy nagyon forró kávét, ami mire ihatóvá hűlt, már hozták is A/2-es méretű nagyításokat! Igaz, a dolgozóknak már nem a Hacsek név számított, hanem M. dr. tekintélye...)

Egy másik Hatschek-ág a Lajosé, aki Ludwig néven szabadalmaztatta a cementkötésű azbeszt tetőfedő anyagot, magyarul az Eternitet! Sajnos hozzá sincs közöm, úgyhogy amikor 91-ben Nyergesújfalun a gyár felvette az Eternit Művek Hatschek Lajos Kft., jelentkeztem hozzájuk, mint szakipari szaktekintély, de nem volt épp üresedés... :))

Elég ennyi intimitás, vagy szeretnél olvasni a Vadnai-féle névválasztásról, esetleg a hm.vásárhelyi női kézilabdázás aranykoráról? :))

Előzmény: Baróti Kelemen (3067)