Szerintem meg igenis tudja, hogy hol vannak a telekhatárok. Látom, hogy nálam glasszál, kiugrok, hogy sicc, nem mész innen stb., erre elfut, de amint átért a szomszédba, komótosra veszi, és pofátlanul visszanéz. Néha mérgelődöm, néha jót röhögök rajta. Az utobbit csak akkor, ha nem találtam kupacot az utolsó napokban.
Egyébként külföldön láttam sokszor macskát pórázon sétáltatni.
Itthon is létezik láthatatlan kerítés nevű kütyü. gyengeáramú vezetéket le kell ásni a földbe, az állat kap a nyakába egy adóvevőt, és ha arra megy ahova nem szabad, kap egy kis figyelmeztetést, amitől semmi baja nem lesz, de megtanulja, hogy merre nem szabad kószálni.
De ez az olyan gazdákkal reménytelen, akik még beoltani vagy ívartalanítani sem viszik el a mecsekjukat. Az ilyenekkel megbeszélni sem lehet, mert ugysem értené meg, hogy miért is zavar engem más állata a kertemben.
Meg megmondom őszintén, hogy attól is tartok, hogy ha véletlenül történik valami a cicával, mondjuk baleset vagy más is megelégeli a tetteit és drasztikus lépést tesz ellene, akkor biztos,hogy mi lennék meggyanusítva. Az, hogy ő is felelős,hogy baj érte a kedvencet, fel sem merűl az ilyen tipusú gazdákban.