rocko2 Creative Commons License 2008.01.08 0 0 3254
Vandi!

A kétszeres világbajnok Paolo Bettini mostanában a pilótaengedély megszerzésével tölti az idejét, és már meg is vette új repülőjét.

"Egy Tecnam P92 gépet rendeltem, ami sokkal kifinomultabb szerkezet, mint amivel az iskolában repültem. Behúzható futóműves, 100 lóerős, 230 kilométeres utazósebességre képes, a tavasz végére érkezik majd meg, 50 000 euróba került. Teljesítenem kell még 35 repült órát egyedül, utána utast is vihetek."

Sajnos Il Grillónak komoly áldozatokat kellett hozni az új jármű miatt:

"Volt két Ferrarim, de eladtam az F360 Challenge-et, csak az F430 maradt."

Bettini azért a bringázásról is nyilatkozott:

"Minden versenyemet az alapján fogom értékelni, hogyan mentem, nem az eredményem szerint. Ha megcsináltam, amit akartam, elégedett leszek. Szeretném megvédeni mindkét címemet, a VB-n és az Olimpián is. Most úgy néz ki, mégis szívesen folytatnám 2009-ig, hogy részt vehessek a 100. jubileumi Giro di Italián."

A "trónörökösökről" is beszélt Bettini:

"Riccardo Riccót emlegetik sokan, amit alá is támaszt eredményeivel. Belőle lehet nagy körverseny- és klasszikus menő is. Aztán ott van Pozzato, aki jó barátom, de Pippo nem élhet meg egyetlen Milano-San Remo győzelméből. Ő nagyon tehetséges, és nem vesztegetheti el ezeket az éveket. Ha nem veszne el az órák és a ruhák között, bármilyen versenyt megnyerhetne."