topsound Creative Commons License 2008.01.07 0 0 6377
Az évek óta eddig olvasottak alapján őszinte tisztelettel és nagy bizalommal fordultam Hozzád, és egyenesebb választ vártam volna... ha valamilyen általam ismeretlen szempontból "belenyúltam a méhkasba", akkor azt a tudomásomra hozhattad volna úgy is, hogy csak én értsek belőle!
Az, hogy "full", az messzemenően NEM full! Kizárt dolognak tartom, hogy ne ismernéd a polifónia fogalmi meghatározását, és csak azért fordultam ezzel a kérdéssel Hozzád, mert hangszerelektronikai hibára gyanakodtam, meg sem fordult a fejemben, hogy ez egy titkolnivaló fogyatékosság.. Csak az átlagosnál jobban bosszantott, hogy egy valamirevaló akkord megszólaltatásánál, főleg ha a balkezem sem egy ujjal használom, módszeresen ELTÜNNEK naggyon fontos részei a hangzásnak, mert engedély nélkül átalakul az általam kívánatosnak tartott hangkép, kezd az orgona "automata váltóssá" válni, önálló döntéseket hozni. Ráadásul ez kétszer sem történik meg "ugyanúgy" - minthacsak egy "véletlengenerátor" illegális tevékenységét kellene megbocsájtó nagyvonalúsággal elviselnie annak, aki bátorkodik a két kezével mindösszesen 5, azaz öt billentyűt lenyomni, miközben nem átall mindehhez 4 regisztert IS használni... Gyanítom, hogy ez azért mégsem egy "non plus ultra" igényszint, hanem egy olyan konstrukciós fogyatékosság, ami nagyon sokaknak nem tűnik fel, esetleg még erényt is kovácsolnak belőle. Köszönöm az őszinteséget.
Előzmény: tehtube (6371)