topsound Creative Commons License 2008.01.06 0 0 6356
Nagy baj volna, ha mindez igaz lenne - a "disznó-sokkról" és a play-backról nem is beszélve!
1./ Valaki vagy valami akkor és csak akkor "veri" meg a másikat, ha minden alapvető, létfontosságú funkciójában JOBB nála...a Nb. félvezetőknek elég egy kis "X-RAY" (Röntgen-sugárzás) ahhoz, hogy megbízhatatlanul működjenek, jobb esetben rögtön beadják a kulcsot...a radioaktív sugárzásról nem is beszélve! A magaslégköri meteorológiai kutatóléggömböknél még mind a mai napig hyper-szubminiatűr huzalkivezetéses mikro-elektroncsöveket használnak az átvészelendő ionizációs sugárzásokra való tekintettel.
Az elektroncsövek működési gyorsasága egyenlő a fény és a villamosság terjedési sebességével ... mintegy 300.000 km/sec, ami azért már elég jó érték! Ha az Ember is képes volna erre, akkor már ismerhetnénk űrbéli szomszédainkat...A "lyukvezetésről" mindez megintcsak nem mondható el, még a molekulányira rövidített úthosszak mellett sem!
Mindent arra kell használni, amire való, mert akkor a legjobb neki is, meg nekünk is! De ehhez a gondolatsorhoz kívánkozik még zárásként az az axióma, miszerint AZ UNIVERSUM IS ANALÓG! (és nem digitális...)

2./ A "play-back"-hasonlat is (hál'Istennek) naggyon sántít, mivel aaaz talán csak a "KVÁKK-KVÁRÁKK-KVÁKK" nak, és a "disznó-sokk"-nak tetszik jobban, akik meg az ÉLŐ ZENE mészárosaivá avanzsáltak a hetvenes években. A notórius plébekkes mani-dzsmentek legtöbbje "ide csapok-oda kapok"-ra villogó zenei antitalentumok végső menedéke az egyre közelgő "megkövezés" előtt. Mééghogy vezetnek - de kiknél, és miben?

Egyáltalán nem vagyok tranzisztorellenes,sőőőt...a hatvanas években az első 200 W feletti, üzembiztos védelmű tranyós végfokokat én készítettem a saját, azóta is jól működő rock-bandánknak, de azért csöves magnóból kreált visszhangosítóval és csöves keverővel...a tranzisztor-tranzisztor házasság a legrosszabb választás.
Előzmény: imolya (6354)