Szerinted a mai rendőrség kifejezetten szarul végzi a dolgát. Tudnád ezt valamiféle felmérésre, közvélemény kutatásra alapozni ? De jobb lenne valamiféle objektívebb mérés, mondjuk a keletkezett bűncselekmények súlyozott felderítési mutatói vagy hasonló adatok.
A rendőrség munkájában biztosan vannak hibák. Én magam belülről látom a problémáinkat, de azok rendkívül összetettek és egyik napról a másikra nem orvosolhatók.Nézd, én statisztikákat nem akarok keresgetni, nem is nagyon érdekelnek az ilyen adatok, mert többnyire nem a tényeket tükrözik. Hadd meséljek el egy saját, szubjektív és nyilván demagóg példát:
Ahol lakom, a környéken volt egy disco (már nem üzemel). Hétvégeken a fiatalok
rendszeresen bebaszva jöttek ki onnan és randalíroztak. Felborogatták a kukákat, megrongálták az autókat, betörték a buszmegálló üvegfalát.
arra nem volt képes a rendőrség, hogy néhány alkalommal járőrt küldjenek ki a mexokott időpontokban, hogy elkapják a kis köcsögöket. Ott lehetett volna keménykedni, jól pofánycsűrni a vandálvendeleket és jogos lett volna, és minden normális, törvénytisztelő ember azt mondja: ez helyes!
Csakhogy a rendőrség szart kimenni egyszer is. Ha pár környékbeli lakó kiment volna, és megtették volna azt, ami a rendőrök feladata lenne, két nap múlva a vádlottak padján ülnek "önbíráskodásért".
Így műxik a magyar rendőrség.
Egyszer meg szemtanúja voltam annak, hogy egy részeg, hajléktalan küllemű figura vasárnap délután az úttest közepén ordítozott, molesztálta a járókelőket.
Jött a járőrkocsi, ült benne egy gyíkarcú ötvenkilós ropigyerek, meg egy lófarkas, rúzsozott szájú-festett szemű picsavirág. Ki sem szálltak a kocsiból. Megálltak egy pillanatra, a gyerek kiszólt valamit az ablakon, amit én öt méterről nem hallottam, a fószer kicsit odébbment, járőrkocsi el, az ürge ott folytatta ahol abbahagyta.
Ha én akkor odamegyek és kirúgom a cipőjéből, tuti hogy a két közeg bevisz és összeveret engem a combosabb kollegáikkal.
Jó volna ha egyszer olyan rendőrség működne ebben az országban, akik a törvénytisztelő, becsületes, normális emberek érdekeit képviselnék, és nem azon rugóznának folyamatosan, hogy miként lehet a garázdák, tolvajok, gyilkosok és egyéb szarháziak jogait védeni, hogy zavartalanul folytathassák "áldásos" tevékenységüket.