Szia! Kb. 5 hétig szedtem. Viszonylag gyorsan, már az első hét után éreztem a pozitív hatást, illetve javuló tendenciát. Azért a hatás nem ugrásszerűen jelentkezett , de egyre jobb volt. Két hétig napi 2 szemet szedtem be, utánna elég volt az 1 szem is. Ez alatt az első két hét alatt elhajítottam a maradék nyugtatót is. Az antidepresszánst már előtte. Meggyőződéses gyógyszerellenes vagyok. Csak ha nagyon muszáj! Volt, hogy hébe-hóba később is bekaptam 2 szemet, amikor rosszabb volt a közérzetem, de többnyire elég volt az egy kapszula.
Időnként még be-be kapok 1-1 szemet, de most már nem rendszeresen. Hozzátartozik a dolgokhoz, hogy nálam nagyrészt a háttér dolgok is kisímultak, úgyhogy vszleg., sőt biztosan ez is kell, hogy rendben menjenek a dolgok. Nálam a hangulatra is pozitívan hatott. Volt, hogy csak röhögtem dolgokon, amin esetleg előtte berágtam volna. Egyébként épp a szívritmus/vérnyomás-szabályozó hatása miatt figyeltem fel rá, mert nálam mikor zizis voltam, volt egy kis ritmuszavar v. hasonló és a vérnyomásom is ingadozott. Reggel, felkeléskor még alacsony volt 100-110, utánna felment 140-150-re. Előtte sose volt bajom a vérnyomásommal. Viszont ez a vérnyomás dolog vicces, mert ha érezi az ember, hogy vmi. nem stimmel, megméri, de közben már spanolja magát, hogy biztos magas. Nálam volt, hogy tényleg magas volt, de gyakran csak úgy éreztem, és normális volt az érték. Azóta már nem is foglalkozom a vérnyomásommal, mert nem érzem szükségét. Decemberben mérték egy alkalmassági vizsga miatt és 120/80 volt.
Ebből a bogyóból lehet kapni kisebb kiszerelést is (60 szem), ami olcsóbb, ha ki akarjátok próbálni. Ez 1 hónapra biztos elég és ez alatt jelentkeznie kéne a hatásnak, ha stressz eredetű és nem más jellegű a probléma. Azt viszont csak egy orvosi vizsgálat tudná megmondani.