goristi Creative Commons License 2008.01.04 0 0 1541
Édesanyám négy éhes szájnak adott nap-nap után enni az 50-es években. A semmiből varázsolt finomságokat asztalunkra. Amikor a titokról fagattuk mindig csak azt válaszolta, hogy a "szívemet is belefőztem".
Ha örömmel csináljuk, belefőzzük szívünket-lelkünket. akkor az finom lesz. Arra a napra, abban az órában a "tökéletes", és akkor mindegy, hogy 63,2 vagy 64,5 fokos a sütő hőmérséklete.
Ezért szeretem nézni Heston Blumenthal sorozatait, ezért szeretek órákat eltölteni egy-egy jó iparos műhelyében, mert élvezem ahogy szeretettel csinálja.
Nagyon találó MBTBD-ék blogjának címe is: A bűvös szakács. Nem elég a tökéletes technika, a kiváló alapanyagok, kell a jó tündér varázspálcája is.